Antena 3 CNN Meteo Caniculă urmată de vijelii puternice | Elena Mateescu, directorul ANM, anunț de ultimă oră despre schimbările meteo radicale

Caniculă urmată de vijelii puternice | Elena Mateescu, directorul ANM, anunț de ultimă oră despre schimbările meteo radicale

Ne așteaptă două zile de vară cu temperaturi cu peste 20-30 de grade Celsius, apoi vremea se schimbă radical. Directorul ANM, Elena Mateescu, face un anunț de ultimă oră despre starea vremii din următoarea perioadă.

Caniculă urmată de vijelii puternice | Elena Mateescu, directorul ANM, anunț de ultimă oră despre schimbările meteo radicale
de Andreea Ştefan    |    15 Sep 2022   •   14:53

”O vreme călduroasă, specifică sezonului cald, cu valori de temperaturi apropiate de pragul unei zile de caniculă, dacă luăm în considerare partea de sud-est a țării, acolo unde este posibil să consemnăm 33-34 de grade Celsius.

În același timp, vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată. Vorbim de o avertizare meteorologică de Cod portocaliu, ce intră în vigoare la ora 17:00 și rămâne în vigoare până mâine, la ora 12:00. Vizează local zona Banatului, Crișana, vestul Transilvaniei, nordul Carpaților Orientali, acolo unde aversele vor fi torențiale vor fi însoțite de vijelii puternice.

Vorbim de cantități de apă pe intervale scurte de timp, care or să depășească 40-60 de litri pe metru pătrat, izolat 70 de litri pe metru pătrat, iar intensificările de vânt peste 80-100 de kilometri pe oră.

În același timp, și pentru vestul, centru și nord-vestul țării și zonele de munte, până mâine seară, la ora 21:00, rămâne în vigoare atenționarea meteorologică de Cod galben, pentru că și în aceste zone ne așteptăm la perioade cu averse torențiale și cantități de apă de peste 25-30 de litri pe metru pătrat, izolat 40 de litri pe metru pătrat, dar nu excludem să avem și în restul țării fenomene de instabilitate atmosferică și ploi abundente în zilele următoare”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu meteo
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close