Antena 3 CNN Meteo Ciclonul Daniel face ravagii în Europa! Record de precipitații căzute în 24 de ore, înregistrat în Grecia

Ciclonul Daniel face ravagii în Europa! Record de precipitații căzute în 24 de ore, înregistrat în Grecia

Ciclonul Daniel este o furtună cu caracteristici subtropicale, de ploi abundente în intervale scurte de timp. Acesta a lovit mai multe țări Europene, care se confruntă acum cu inundații masive.

Ciclonul Daniel face ravagii în Europa! Record de precipitații căzute în 24 de ore, înregistrat în Grecia
Sursa foto: Profimedia Images/ Anadolu Agency/ abacapress.com
de Georgiana Adam    |    06 Sep 2023   •   11:27

Apa Mediteranei este încă foarte caldă, are 27 - 30 de grade, și alimentează transportul de aer umed și instabil, mai ales că în altitudine avem dezvoltat și un nucleu rece. Momentan zona se confruntă și cu o situație de blocaj atmosferic. 

Au mai fost astfel de episoade, ultimul pe un scenariu similar în 2020. Recordul anterior al precipitațiilor zilnice de 644,7 mm a fost înregistrat în Pali Kefalonia în timpul ciclonului mediteranean Ian în septembrie 2020

Acum s-a înregistrat un nou record de precipitații căzute în 24 h, de 754 litri/mp, la stația Zagora Pelion din Grecia. În Magnesia s-au înregistrat peste 400 litri/mp în 30 ore.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru unele zone este cea mai puternică furtună din 2006 și până în prezent

Bazinul Mării Mediterane a trecut prin cele mai lungi perioade de cădură în această vară, săptămâni în care termometrele nu au coborât sub 40 de grade. 

 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close