Antena 3 CNN Meteo România, una dintre țările puternic afectate de ciclonul mediteranean. Elena Mateescu a anunțat când vin temperaturile de vară

România, una dintre țările puternic afectate de ciclonul mediteranean. Elena Mateescu a anunțat când vin temperaturile de vară

Un ciclon mediteranean ajunge în scurtă vreme în Europa, România fiind una dintre țările cele mai afectate.

România, una dintre țările puternic afectate de ciclonul mediteranean. Elena Mateescu a anunțat când vin temperaturile de vară
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    15 Mai 2023   •   15:04

Fenomenul aduce în țara noastră nori și ploi abundente. 

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat în exclusivitate la Antena 3 cum va fi vremea în perioada următoare. 

”Instabilitatea atmosferică va fi în creștere, în mod deosebit începând de mâine, când vorbim de înnorări temporar accentuate, averse, care vor avea caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice.

La început, în partea centrală a țării, respectiv în regiunile intracarpatice și în zonele de Munte, iar începând de mâine seară și pe parcursul nopții pe arii extinse în special în jumătatea de sud-est a țării. Vorbim de cantități importante de precipitații, 15-25 l/mp.

Citește și: Vreme nespecifică la sfârşit de primăvară. Prognoza meteo ANM pentru perioada 15-28 mai 2023

Este posibil să consemnăm și condiții favorabile pentru grindină și în nu în ultimul rând intensificări ale vântului cu viteze de 70-90 km/h, în mod deosebit la altitudini, pe crestele Carpaților Meridionali dar și în restul țării, mai ales în partea de sud și est a țării, acolo unde vitezele se vor situa între 45 și 55 km/h. 

Miercuri, la mijlocul acestei săptămâni, instabilitatea va rămâne de interes în special în jumătatea sud vestică a țării acolo unde, într-adevăr, aversele vor continua și vor avea caracter torențial. 

Din punct de vedere termic, mâine vom avea o vreme deosebită de caldă, vom consemna valori la scara întregii țări între 18 până la 27 de grade, cu o maximă în Capitală de 25...26 de grade, după care, în a doua jumătate a săptămânii, să aducă în general valori apropiate de normalul datei din calendar și anume 17 până la 25...26 de grade”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close