Antena 3 CNN Meteo Ciclonul periculos din Slovenia ajunge în România. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă cum se va schimba vremea la noi în ţară

Ciclonul periculos din Slovenia ajunge în România. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă cum se va schimba vremea la noi în ţară

Ciclonul periculos din Slovenia ajunge şi în România, se vede o schimbare bruscă de temperatură, chiar diferențe de 15-20 de grade în anumite zone, iar directorul ANM, Elena Mateescu, ne spune ce fenomene vor urma.

Ciclonul periculos din Slovenia ajunge în România. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă cum se va schimba vremea la noi în ţară
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    08 Aug 2023   •   13:10

Marţi a fost o zi răcoroasă încă de dimineaţă, temperaturile au scăzut în toată ţara şi nici săptămâna viitoare nu va fi o vreme tipică de vară.

"Într-adevăr, o dimineață foarte rece marţi, cu numai 7 grade astăzi, în depresiunile din estul Transilvaniei, cel mai cald în nordul litoralului, cu 21 de grade.

De altfel, și la această oră, în zona montană înaltă, temperaturile nu depășesc 5 grade, cel mai frig fiind la Vârful Omu, doar 1 grad, Bâlea Lac 4 grade, în timp ce în Capitală sunt 16-17 grade, iar la Mangalia 23 de grade.

Astăzi, o vreme răcoroasă, pentru că și maximele se vor situa, la scara întregii țări, între 19 grade de pildă, în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la 28 de grade cel mult în lunca Dunării.

Mâine şi joi, se va înregistra o creștere ușoară, cu valori de 21 până la 30 de grade și de abia sfârșitul de săptămână să aducă temperaturi în creștere de la o zi la alta, spre 32 de grade Celsius, de pildă. 

La debutul celălalt de săptămână, luni și marți, putem vorbi din nou de valori apropiate de pragul unei zile de caniculă 34-35 de grade în partea de vest, sud-sud-est a țării. 

Din punctul de vedere al regimului de precipitații, vorbim astăzi de posibilitatea să avem averse în special în zonele de munte, dar și în Dobrogea, în Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureș, acolo unde cantitățile de apă mai pot depăși 15-25l/metru pătrat, după care sfârșitul de săptămână să aducă o probabilitate mai redusă de a avea cantități importante de apă", a spus directorul ANM, Elena Mateescu, marţi, la Antena 3 CNN.


 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo Elena Mateescu ciclon
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close