Antena 3 CNN Meteo Urgia albă loveşte România | Şefa ANM anunţă zonele vizate de lapoviţă şi ninsori | Prognoza meteo actualizată

Urgia albă loveşte România | Şefa ANM anunţă zonele vizate de lapoviţă şi ninsori | Prognoza meteo actualizată

România va fi lovită de un ciclon ce aduce lapoviță și chiar ninsori. Temperaturile se vor prăbuși începând din acest weekend. Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    16 Noi 2023   •   21:00

"De mâine vor vom vorbi de precipitații care vor cuprinde treptat, în special jumătatea sud-vestică a teritorii teritoriului, apoi și restul țării. Vorbim de cantități mai însemnate 20-25l/m².

La altitudini mai mari de 1.400 de metri vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă. Deja consemnăm în masivele montane grosimi de la 3 cm la Bucin, de exemplu, la 26cm la Călimani.

Vor fi și intensificări ale vântului cu rafale de 80-90km/h viscolini ninsoarea și spulberând zăpada, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, iar în restul țării viteze de 45-55km/h.

Urgia albă loveşte România. Prognoza meteo actualizată

Sfârșitul de săptămână, mai ales ziua de sâmbătă și duminică, va fi caracterizată în mod special și de valori de temperaturi mai scăzute. Vorbim de maxime doar de trei până la 10°C, minime negative, preponderent negative, mai ales duminică dimineața.

Inclusiv în zona Capitalei este posibil să avem duminică și luni dimineață o minimă negativă spre minus două, minus un grad, dar ceea ce este semnificativ. Precipitațiile vor fi de interes în special chiar și pe parcursul zilei de sâmbătă și mai ales faptul că la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vitezele vântului de peste 90km/h asociate și cu ninsori, vor determina producerea viscolului.

Nu excludem ca și în Capitală, sâmbătă noaptea spre duminică, trecător, să consemnăm precipitații sub formă de lapoviță, așadar posibil lapoviță", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close