Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ploi, ninsori și polei în România. Avertizare meteo pentru 17 județe

Cod galben de ploi, ninsori și polei în România. Avertizare meteo pentru 17 județe

Este prăpăd în mai multe zone din țară. Oameni care se luptă cu fenomene extreme chiar de Crăciun.

Cod galben de ploi, ninsori și polei în România. Avertizare meteo pentru 17 județe
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Dec 2021   •   12:25

Din păcate, veștile de la meteorologi nu sunt bune. Aceștia au emis două avertizări cod galben de ploi și ninsori. 

Prima avertizare cod galben vizează județele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Sevein, Mehedinți și Gorj. Aceasta a intrat în vigoare la oră 12:00 și este valabilă 24 de ore. 

În intervalul menţionat, în Banat, nord-vestul Olteniei şi pe arii restrânse în Crişana şi Transilvania va ploua însemnat cantitativ.

În Carpaţii Occidentali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, la altitudini mai mici de 1600 m vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie şi lapoviță care vor continua sã determine topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor depăși 20...25 l/mp.

Cod galben de precipitații și polei

O altă avertizare meteorologică va intra în vigoare în această seară, la ora 22:00 și va fi valabilă până mâine, la ora 08:00.

În intervalul menţionat, în judeţele Brãila, Ialomiţa, Tulcea, Ilfov şi în zona municipiului Bucureşti, precum şi în zonele joase de relief ale judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzãu temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie şi local se va depune polei.

Ploi și ninsori până marți

De asemenea, meteorologii au emis și o informare meteo fără cod de precipitații, valabilă de astăzi, ora 12:00 până marți, 28 decembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a ţãrii, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile.

Se va depune polei, local în sud-est şi izolat în restul teritoriului.

Vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 60...70 km/h spulberând zăpada.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close