Antena 3 CNN Meteo Alertă ANM: Cod galben de caniculă, disconfort termic accentuat și ploi torențiale, vijelii și grindină

Alertă ANM: Cod galben de caniculă, disconfort termic accentuat și ploi torențiale, vijelii și grindină

Meteorologii au emis, cu scurtă vreme în urmă, o nouă avertizare de caniculă și disconfort termic accentuat, dar și de ploi torențiale, grindină și vijelii.

Alertă ANM: Cod galben de caniculă, disconfort termic accentuat și ploi torențiale, vijelii și grindină
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    28 Iun 2021   •   10:47

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil între orele 12:00 și 22:00. 

În intervalul menționat, în nordul Munteniei, în sud-vestul Moldovei şi în zona Carpaților Orientali şi Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice şi izolat grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi pe alocuri şi în Transilvania, Oltenia, Dobrogea, sudul şi estul Munteniei şi restul Moldovei.

Caniculă și disconfort termic accentuat

Totodată, avertizarea de caniculă și disconfort termic accentuat este valabilă începând de marți, 29 iunie, ora 12:00 până miercuri, 30 Jun, ora 22:00.

În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului şi sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități şi local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 şi 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale şi temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza şi seara în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri în restul teritoriului.

Joi (1 iulie), instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, dar disconfortul termic se va menține accentuat în sudul şi estul teritoriului.

×
Subiecte în articol: cod galben
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close