Antena 3 CNN Meteo Cod galben și cod portocaliu de caniculă, dar și de vijelii, grindină și descărcări electrice, pentru toată țara

Cod galben și cod portocaliu de caniculă, dar și de vijelii, grindină și descărcări electrice, pentru toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri galbene și roșii de instabilitate atmosferică accentuată pentru intervalul 25 - 26 iunie, precum și pentru căldură persistentă și disconfort termic pentru 25 iunie.

Cod galben și cod portocaliu de caniculă, dar și de vijelii, grindină și descărcări electrice, pentru toată țara
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    25 Iun 2021   •   10:44

Un cod galben pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată este emis pentru 25 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00, pentru toată țara.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp.

Un cod portocaliu de vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante este emis pentru perioada 25 iunie, ora 14:00 – 26 iunie, ora 06:00, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

Un cod galben pentru un val de căldură și disconfort termic, pe 25 iunie, acoperă toată țara. În cursul zilei valul de căldură și disconfortul termic vor persista în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

Un cod portocaliu pentru val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, valabil pentru 25 iunie, privește Oltenia, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei. Vineri în Oltenia, Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35...38 de grade.

×
Subiecte în articol: cod galben cod portocaliu canicula
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close