Antena 3 CNN Meteo România, măturată de ploi, vijelii și grindină! Meteorolog ANM: ”Vizează cea mai mare parte a țării”

România, măturată de ploi, vijelii și grindină! Meteorolog ANM: ”Vizează cea mai mare parte a țării”

O atenționare de cod galben de ploi și vijelii care vizează aproape toate zonele țării intră în vigoare sâmbătă, la ora 12:00. Se așteaptă averse torențiale, grindină și vânt foarte puternic.

România, măturată de ploi, vijelii și grindină! Meteorolog ANM: ”Vizează cea mai mare parte a țării”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2023   •   11:24

”Atenționarea meteorologică Cod galben va intra în vigoare la ora 12:00 și va fi valabilă până în această seară, la ora 23:00.

Aceasta vizează județele din cea mai mare parte a țării, doar extremitatea nordică și de nord-vest ar fi cu o probabilitate mai mică pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Însă în zonele atenționate Cod galben ne așteptăm ca în această după amiază și în orele serii să fie averse torențiale, descărcări electrice frecvente, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor fi 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat de peste 30-40 de litri pe metru pătrat”, a declarat Oana Păduraru, meteorologul de serviciu la ANM, la Antena 3 CNN.

Nu înseamnă că zonele care nu sunt sub incidența codului galben vor fi ferite de manifestări de instabilitate, mai spune aceasta.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close