Antena 3 CNN Meteo Directorul ANM anunţă când vine frigul cu adevărat în România

Directorul ANM anunţă când vine frigul cu adevărat în România

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat o avertizare meteorologică de cod galben valabilă din această seară de la ora 20:00 până mâine seară la ora 23:00. Care sunt zonele cele mai afectate.

Directorul ANM anunţă când vine frigul cu adevărat în România
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    03 Noi 2021   •   17:29

"Vorbim de o avertizare meteorologică de COD GALBEN valabilă din această seară de la ora 20:00 până mâine seară la ora 23:00. Vor fi intensificări ale vântului, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, acolo unde vorbim de viteze de 60-80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m vor fi rafale de 90-100 km/h. 

Intensificări vor fi şi mâine, mai ales în partea de nord, centru şi est a ţării, la cote mai reduse, de 45-55 km/h. În acelaşi timp, începând de mâine de la ora 20:00 până sâmbătă la ora 10:00, pentru partea de nord-vest şi vest a ţării, precum şi în zona montană aferentă, vorbim de precipitaţii care pot depăşi 20-30 l/mp, la nivel izolat fiind chiar 40-60 l/mp. 

Din punct de vedere termic, vorbim pentru următoarele zile de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Dacă azi am consemnat deja 20 de grade Celsius în partea de sud-vest a ţării, cu 17-18 grade la Bucureşti, mâine vorbim de valori de până la 23 grade în vest, sud-vest, iar vineri 24-25 de grade în special în zona subcarpatică a Olteniei şi a Munteniei", a spus Elena Mateescu, director ANM la Antena 3. 

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

"Săptămâna viitoare însă vom observa o schimbare în ceea ce priveşte evoluţia regimului de temperaturi, mai ales de marţi în jumătatea nordică a ţării, când temperaturile vor fi între 6 şi 10 grade Celsius, în timp ce în sud vor fi 10-13 grade Celsius. Minimele vor ajunge săptămâna viitoare, mai ales miercuri şi joi, la -10 grade Celsius în zonele depresionare", a mai precizat Elena Mateescu, director ANM.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM meteo cod galben
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close