Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ninsori și viscol începând de vineri, 5 martie! Meteorologii au făcut anunțul cu scurtă vreme în urmă

Cod galben de ninsori și viscol începând de vineri, 5 martie! Meteorologii au făcut anunțul cu scurtă vreme în urmă

Meteorologii au emis o atenționare meteorologică cod galben de ninsori și viscol, valabilă de vineri, 5 martie, până sâmbătă, 6 martie. Începând de mâine, temperaturile vor scădea brusc în toată țara.

Cod galben de ninsori și viscol începând de vineri, 5 martie! Meteorologii au făcut anunțul cu scurtă vreme în urmă
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    05 Mar 2021   •   10:11

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică fără cod, valabilă de vineri, 5 martie, ora 14:00, până sâmbătă, 6 martie, ora 16:00.  Fenomenele vizate sunt răcirea accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (6 martie) și în celelalte regiuni. Vor fi precipitații, vineri (5 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud.

În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h și, trecător, 70 km/h.

Cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii au emis și o atenționare meteorologică cod galben de ninsori și viscol, valabilă de vineri, 5 martie, ora 16:00, până sâmbătă, 6 martie, ora 16:00.

În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

×
Subiecte în articol: cod galben ninsori
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close