Antena 3 CNN Meteo Noi alerte de vreme severă! Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat dar și de furtuni și grindină

Noi alerte de vreme severă! Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat dar și de furtuni și grindină

Meteorologii au emis miercuri o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă în mai multe județe din Moldova și estul Transilvaniei și de caniculă în vestul țării.

Noi alerte de vreme severă! Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat dar și de furtuni și grindină
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    07 Iul 2021   •   10:32

Avertizarea Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este în vigoare miercuri de la ora 13.00 până la ora 22.00.

În intervalul menționat, local în Moldova, nordul Munteniei şi zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.

Caniculă și disconfort termic accentuat

Administrația Națională de Meteorologie a mai emis o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, valabilă miercuri, joi și vineri în vestul țării. 

În intervalul menționat în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului şi în sud-vestul Transilvaniei, valul de cãldurã se va intensifica, local va fi caniculã şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.

Miercuri, 7 iulie, disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depăși ușor pragul critic de 80 de unități) pe arii restrânse şi în sud şi centru. Disconfortul termic se va menţine ridicat şi la sfârşitul sãptãmânii, pe alocuri la câmpie.

×
Subiecte în articol: cod galben canicula
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close