Antena 3 CNN Meteo Fenomen spectaculos pe cerul Olteniei. Aşa arată urgia! A fost rupere de nori

Fenomen spectaculos pe cerul Olteniei. Aşa arată urgia! A fost rupere de nori

Este în vigoare o avertizare Cod galben de ploi, descărcări electrice și vijelii, valabilă în 31 de județe din țară. A fost rupere de nori deasupra oraşului Târgu Jiu!

Fenomen spectaculos pe cerul Olteniei. Aşa arată urgia! A fost rupere de nori
Sursa foto: Darius Norocea | Severe Weather Alert- Gorj
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   18:39

Potrivit ANM, sunt vizate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

În aceste zone, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şi: Vine vara, în sfârșit, în România! Prognoza meteo 29 mai - 26 iunie | Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi izolat și în celelalte regiuni.

Avertizarea este în vigoare vineri până la ora 23.00.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice, nord-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sud-vestice, precum și în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în nord-est.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close