Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ploi torențiale! 12 județe sunt vizate de avertizarea meteo | România, între vijelii și caniculă

Cod galben de ploi torențiale! 12 județe sunt vizate de avertizarea meteo | România, între vijelii și caniculă

Meteorologii ANM au emis avertizări meteo Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care vizează 12 județe ale țării.

Cod galben de ploi torențiale! 12 județe sunt vizate de avertizarea meteo | România, între vijelii și caniculă
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    27 Iun 2023   •   10:11

Prima avertizare meteo Cod galben este valabilă în intervalul 27 iunie, ora 14:00, 28 iunie, ora 03:00.

În intervalul menționat, în nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

A doua avertizare meteo este valabilă în intervalul 27 iunie, ora 14:00, 28 iunie, ora 23:00.

 În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local  intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h.

Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul teritoriului.

Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp.

×
Subiecte în articol: meteo cod galben
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close