Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ploi și vânt! Patru județe ale țării sunt vizate de avertizarea meteo

Cod galben de ploi și vânt! Patru județe ale țării sunt vizate de avertizarea meteo

Meteorologii ANM au emis o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ și vânt. Patru județe sunt vizate de avertizarea meteo.

de Mia Lungu    |    18 Apr 2023   •   10:17

Avertizarea meteo Cod Galben emisă de ANM este valabilă marți, 18 aprilie, de la ora 22:00 până miercuri, 19 aprilie, la ora 18:00

În intervalul menționat în Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Sunt vizate județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Citește și: Cât de frig va fi în următoarele patru săptămâni | Nu scăpăm de ploi prea curând! Prognoza meteo 17 aprilie - 15 mai 2023

Totodată, meteorologii ANM au emis o informare meteorologică, care intră în vigoare marți, 18 aprilie, la ora 18:00 valabilă până joi, 20 aprilie, la ora 20:00.

În intervalul menționat local și temporar va ploua în centrul, sudul și estul țării. Se vor acumula cantități de apăde 10...15 l/mp îndeosebi în zonele de deal și de munte.

Pe arii restrânse mai ales pe parcursul zilei de joi (20 aprilie) vor fi descărcări electrice și grindină.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45...55 km/h.

Ploi și maxime de până la 18 grade în Capitală

Temperaturile maxime vor ajunge până la 18 grade, dar cerul va avea înnorări și va ploua temporar, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă marți de ANM.

Astfel, de marți de la ora 18.00 până joi la ora 20.00, în București, cerul va avea înnorări, temporar va mai ploua și se vor acumula cantități de apă în medie de 5-10 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar mai ales în după-amiaza zilei de joi vor fi posibile și descărcări electrice. 

Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de 16-18 grade, iar cele minime de 6-9 grade.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close