Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ploi și vânt în 10 județe ale țării. Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Cod galben de ploi și vânt în 10 județe ale țării. Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de ploi și vânt pentru 10 județe ale țării. Alina Șerban, meteorolog ANM, ne spune care este prognoza meteo de Florii și de Paște.

Cod galben de ploi și vânt în 10 județe ale țării. Cum va fi vremea de Florii și de Paște
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    13 Apr 2022   •   14:13

Avertizarea meteo Cod galben a intrat în vigoare astăzi, la ora 10:00, și este valabilă până la ora 20:00.

În intervalul menționat, în Moldova, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse rafalele vor depăși 65...70 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, vor fi miercuri (13 aprilie) și în restul Munteniei și al Dobrogei, iar pe parcursul zilei de marți (12 aprilie) local în jumătatea estică a țării.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște

”Vom avea valori termice în creștere atât mâine, cât și poimâine. Ne așteptăm la temperaturi maxime ce vor atinge 20 de grade mâine, iar vineri, peste 24-26 de grade în jumătatea de sud a teritoriului.

Weekendul vine cu o schimbare, atât weekendul, cât și săptămâna care urmează. (...) Vremea se va încălzi, dar pornim de la o vreme rece, chiar deosebit de rece, vom ajunge la o vreme mai caldă decât în mod normal, însă, mediate, temperaturile sunt mult mai scăzute decât ar trebui să avem.

Un front atmosferic va traversa din nou teritoriul țării noastre, îl vom resimți probabil sâmbătă, în jumătatea nordică, iar duminică și în partea de sud și de sud-est. Acesta va aduce, pe lângă scăderea valorilor termice, și precipitații în toate regiunile, cu transformare în lapoviță și ninsoare în zonele montane.

Acest front de aer rece va aduce cu sine și o masă de aer rece, care se va menține cel puțin în prima jumătate a săptămânii viitoare.

Sunt semnale că spre sărbătorile pascale se va mai încălzi”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM.

×
Subiecte în articol: vreme cod galben meteo
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close