Antena 3 CNN Meteo Cod galben de precipitații și polei. Avertizare meteo pentru 11 județe

Cod galben de precipitații și polei. Avertizare meteo pentru 11 județe

Mai multe județe din țară se află duminică dimineața sub avertizare Cod galben de precipitații și polei.

Cod galben de precipitații și polei. Avertizare meteo pentru 11 județe
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Dec 2021   •   08:12

Una dintre avertizările emise de meteorologi este valabilă până la ora 11:00 în județele Arad, Timiș, Bihor, Covasna și Harghita. 

Cealaltă avertizare vizează județele Ilfov, Argeș, Prahova, Buzău, Dâmbovița și Ialomița și este valabilă până la ora 12:00.

Cod roșu de inundații pe râuri din Alba și Caraș-Severin

Totodată, meteorologii au emis două avertizări Cod roșu de inundații. Acesta sunt în vigoare duminică dimineața pe râuri din județele Alba și Caraș-Severin.

Potrivit hidrologilor, una dintre avertizări, în vigoare până duminică la ora 12.00, vizează râurile din bazinul hidrografic Bistra (afluent al râului Timiș), în județul Caraș Severin.

A doua avertizare este valabilă până la ora 9.00 pe râurile din bazinul hidrografic Arieș – bazin superior amonte S.H. Scărișoara, în județul Alba.

În aceste zone, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Ploi, ninsori și vânt puternic în toată țara, până marți

ANM a emis și o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului, valabilă până marți, 28 decembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații moderate cantitativ în cea mai mare parte a ţãrii. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori şi lapoviţã, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminicã (26 decembrie) şi luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicatã în jumãtatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crişana şi nord-vestul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificãri temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40?50 km/h, iar în zona montanã înaltã, rafalele vor depãşi 60?70 km/h spulberând zãpada.
 

×
Subiecte în articol: cod galben polei
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close