Antena 3 CNN Meteo Cod galben de vreme rea în România! Ploi și vijelii în 29 de județe ale țării în următoarele zile

Cod galben de vreme rea în România! Ploi și vijelii în 29 de județe ale țării în următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi și vijelii valabilă vineri, 29 iulie, între orele 10.00 și 22.00.

Cod galben de vreme rea în România! Ploi și vijelii în 29 de județe ale țării în următoarele zile
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    29 Iul 2022   •   10:11

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată la deal și la munte, local în Transilvania, Banat și Oltenia, iar în noaptea de vineri spre sâmbăta (29/30 iulie) și în Moldova şi nordul Dobrogei.  

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.  

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.  

Din după-amiaza zilei de sâmbătă (30 iulie), instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată, îndeosebi în jumătatea de vest a țării. 

Județele vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Tulcea.

Cod galben de caniculă

Codul galben de caniculă a fost, de asemenea, actualizat. Vineri și sâmbătă în vestul și în sudul țării valul de căldură se va intensifica și îndeosebi în după-amiaza zilei de sâmbătă (30 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Sâmbătă (30 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, pe alocuri, și în restul teritoriului. Duminică (31 iulie) valul de căldură va persista local în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Zonele vizate sunt Bucureștiul și județele Satu Mare, Dolj, Mehedinți, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

 

×
Subiecte în articol: cod galben
Parteneri
Mafia imobiliară fierbe! Instanţa pregăteşte o decizie cheie
x close