Antena 3 CNN Meteo Cod galben de vreme severă în România! Avertizare meteo pentru jumătate din țară

Cod galben de vreme severă în România! Avertizare meteo pentru jumătate din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de vreme rea pentru mai multe zone ale țării.

de Laura Dinu    |    08 Iun 2023   •   10:13

Potrivit meteorologilor, astăzi, între orele 12:00 și 18:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali.  

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. 

O altă avertizare meteorologică cod galben va fi valabilă începând din această seară, ora 21:00, până mâine seară, la ora 23:00. 

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. 

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. 

În funcție de evoluția şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. 

×
Subiecte în articol: cod galben
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close