Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM imediată de ploi torențiale, vijelii și grindină! Lista localităților vizate de Cod portocaliu

Avertizare meteo ANM imediată de ploi torențiale, vijelii și grindină! Lista localităților vizate de Cod portocaliu

Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo imediată de ploi torențiale, vijelii și grindină. Codul portocaliu vizează mai multe localități ale țării.

Avertizare meteo ANM imediată de ploi torențiale, vijelii și grindină! Lista localităților vizate de Cod portocaliu
Sursa foto: Getty Images/ CristiNistor
de Andreea Ştefan    |    22 Mai 2024   •   22:52

UPDATE 22:48 Avertizare meteo Cod portocaliu, valabilă în intervalul 22:55 - 00:00

Se vor semnala local averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp,grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Zonele vizate:

  • Județul Arad: Arad, Sântana, Lipova, Ineu, Chișineu-Criș, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Târnova, Zimandu Nou, Zăbrani, Ghioroc, Șimand, Șagu, Sintea Mare, Seleuș, Fântânele, Livada, Zărand, Covăsinț, Șofronea, Păuliș, Olari, Frumușeni;
  • Județul Timiş: Mașloc;

UPDATE 19:57 O nouă atenționare meteo Cod portocaliu emisă de ANM, valabilă în intervalul 19:50 - 21:00

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Zonele vizate:

  • Județul Caraş-Severin: Oțelu Roșu, Zăvoi, Berzovia, Turnu Ruieni, Obreja, Băuțar, Rusca Montană, Măureni, Ramna, Vermeș, Glimboca, Marga;
  • Județul Timiş: Buziaș, Darova, Tomești, Tormac, Nițchidorf, Pietroasa;
  • Județul Hunedoara: Răchitova, Lunca Cernii de Jos, Cerbăl, Bunila, Lelese;

UPDATE 18:53 ANM a emis o nouă avertizare meteo Cod Portocaliu, valabilă în intervalul 18:45 - 19:40.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Zonele vizate:

  • Județul Braşov: Recea, Voila, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus;

Avertizarea meteo ANM de Cod portocaliu este valabilă în intervalul 18:10 - 19:10.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Zonele vizate de Cod Portocaliu:

  • Județul Caraş-Severin: Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Fârliug, Târnova, Sacu, Copăcele, Brebu, Zorlențu Mare;
  • Județul Timiş: Gavojdia, Victor Vlad Delamarina, Criciova, Știuca;
  • Județul Hunedoara: Beriu, Romos, Orăștioara de Sus, Boșorod, Mărtinești;

Ciclon puternic în România! Elena Mateescu anunță care vor fi zonele afectate de furtuni severe

Ciclonul care a făcut ravagii în Europa aduce furtuni și în țara noastră. Jumătate din țară este deja sub cod galben de vreme rea și au fost emise atenționări hidrologice pentru mai multe râuri.

Un ciclon puternic face ravagii în Europa. În Germania și Serbia a fost emis cod roșu de furtuni severe, iar în Italia, Polonia și Croația, cod portocaliu

Același ciclon va fi activ și pe teritoriul țării noastre până vineri după amiaza, în jumătatea de vest a țării, anunță meteorologii. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat ce se întâmplă cu vremea în perioada următoare.

”Am prelungit avertizarea meteorologică de cod galben. Până mâine dimineață, la ora 10:00, vizează jumătatea vestică a țării, acolo unde fenomenele de instabilitate meteorologică accentuată vor continua și vor fi caracterizate prin averse torențiale, intensificări ale vântului, izolat căderi de grindină, iar pe intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot depăși 25-35 l/mp, izolat peste 40-50 l/mp.

Fenomene de instabilitate vor fi de interes până sâmbătă, pentru că în partea de vest, sud-vest a țării, și mâine, și vineri, vom consemna în continuare averse torențiale însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină.

Vestea bună, din punct de vedere termic, rămânem pe un fond de vreme caldă, mai ales în partea de sud-est și est a țării, următoarele zile, și la acest sfârșit de săptămână, cu 30 de grade Celsius, în timp ce în zonele unde ploile vor fi prezente, temperaturile se vor apropia de pragul de vară, 24...25° C”, a explicat directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN.  

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close