Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de caniculă în jumătate de țară! Un nou val de căldură peste România | Prognoza meteo actualizată

Cod portocaliu de caniculă în jumătate de țară! Un nou val de căldură peste România | Prognoza meteo actualizată

Vin temperaturi sufocante peste România! Meteorologii anunță un nou val de căldură în zona țării noastre.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2023   •   23:32

Meteorologii anunță un nou val de caniculă și temperaturi sufocante în țara noastră, existând posibilitatea ca luna iulie să  devină cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani.

"Vorbim despre un al doilea val de caniculă în zona țării noastre, după ce toată Europa de Sud și Sud-Est a experimentat încă din 3 iulie valori de temperaturi care au atins 44-45 de grade Celsius.

Mâine, în zona țării noastre, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș, acolo unde temperaturile maxime se vor situa între 33-37 de grade.

În zonele aflate sub incidența codului portocaliu, anume Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, temperaturile se vor situa între 37-39 de grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo pentru București. Valul de căldură se intensifică | ANM anunță temperaturi de 39 de grade

Disconfortul termic va fi unul accentuat, deoarece indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite se vor apropia de 44-45 de grade Celsius.

Mâne ne vom afla sub incidența codului portocaliu. Durata pentru acest al doilea val de căldură este estimată până, cel târziu, sâmbătă.

Luna lui cuptor va putea fi una dintre cele mai călduroase luni iulie din istoria măsurătorilor meteorologice.

Așa cum se anticipează la nivel internațional, este posibil ca luna iulie, la nivel mondial, să fie cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani", a spus Elena Mateescu, director ANM,  la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: alerta meteo canicula Elena Mateescu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close