Antena 3 CNN Meteo România, împărțită în două! Alertă meteo de furtuni puternice pentru jumătate din țară și caniculă în rest

România, împărțită în două! Alertă meteo de furtuni puternice pentru jumătate din țară și caniculă în rest

Țara este împărțită în două, vineri și sâmbătă. În Vest este cod portocaliu de inundații, iar în Sud și Est este cod galben de caniculă și disconfort termic, potrivit anunțului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

România, împărțită în două! Alertă meteo de furtuni puternice pentru jumătate din țară și caniculă în rest
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    16 Iul 2021   •   10:35

Potrivit meteorologilor, în județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara este cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată până sâmbătă dimineața, la ora 6.00.

Vor fi averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor depăși local 35 - 50 l/mp și pe arii restrânse 60 - 80 l/mp.

De vineri de la ora 10.00 până sâmbătă la ora 10.00, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 40 l/mp.

Pe de altă parte, meteorologii au emis cod galben de caniculă, valabil de vineri, 16 iulie, ora 10:00 până sâmbătă, 17 iulie, ora 23:00, pentru sudul și estul țării. Aici valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice.

×
Subiecte în articol: cod galben canicula
Parteneri
Lista completă cu măsurile fiscale și ce impact vor avea în 2023 şi 2024
x close