Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu și cod galben de vreme severă în România! Avertizare meteo pentru aproape toată țara

Cod portocaliu și cod galben de vreme severă în România! Avertizare meteo pentru aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabile zilele următoare în mai multe zone din țară.

Cod portocaliu și cod galben de vreme severă în România! Avertizare meteo pentru aproape toată țara
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    21 Iul 2022   •   11:20

Potrivit ANM, joi, va fi Cod galben în județele Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

În aceste zone vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35-37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Cod galben pentru aproape toată țara

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, valul de căldură va cuprinde cea mai mare parte a țării. 

În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade.

Județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Tulcea și Constanța vor fi sub avertizare Cod galben vineri, sâmbătă și duminică.

Cod portocaliu de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat

O avertizare Cod portocaliu va fi în vigoare vineri și sâmbătă în județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

În aceste zone, valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

×
Subiecte în articol: cod galben cod portocaliu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close