Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină ! Alerte meteo prelungite de ANM până luni

Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină ! Alerte meteo prelungite de ANM până luni

Meteorologii au prelungit, duminică, două din cele trei alerte emise sâmbătă, vizând instabilitatea atmosferică puternică în aproape toată țara.

Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină ! Alerte meteo prelungite de ANM până luni
Sursa foto: ANM
de Mia Lungu    |    25 Iun 2023   •   10:16

O atenționare meteo Cod portocaliu de instabilitate atmosferică este valabilă de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 04:00.

Pe parcursul zilei, la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65...75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

Avertizarea Cod portocaliu vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

O altă atenționare meteo, Cod galben de instabilitate atmosferică este valabilă de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 10:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Vreme instabilă și temperaturi scăzute în București, duminică, 25 iunie

Vremea va deveni instabilă duminică și se va răcori în Capitală, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În București, cerul va avea înnorări și îndeosebi după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. 

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close