Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de ploi torențiale în București. Când se termină avertizarea meteo

Cod portocaliu de ploi torențiale în București. Când se termină avertizarea meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi torențiale pentru București.

Cod portocaliu de ploi torențiale în București. Când se termină avertizarea meteo
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    28 Mai 2022   •   20:52

Avertizarea meteo Cod portocaliu din București este valabilă între orele 21:00 - 00:00.

Fenomene meteorologice asteptate: Temporar averse, ce vor avea și caracter torențial, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp, în condițiile în care în ultimele 3 ore, în unele cartiere, s-au înregistrat cantități de apă de 15...25 l/mp.

Avertizare meteo ANM de fenomene periculoase în următoarele 48 de ore

ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate și ploi valabile în cea mai mare parte a țării, în următoarele 48 de ore.

Avertizarea cod galben privește instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 28 mai, ora 12 - 30 mai, ora 10, în sud, sud-est și centru (județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț)

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 - 75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10 și privește instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali.

×
Subiecte în articol: meteo cod portocaliu ploi torentiale
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close