Antena 3 CNN Meteo Risc uriaş de inundaţii în mai multe judeţe din ţară! Directorul ANM anunţă zonele vizate

Risc uriaş de inundaţii în mai multe judeţe din ţară! Directorul ANM anunţă zonele vizate

Vremea ne joacă feste de Crăciun! După ce am avut astăzi 14 grade și soare puternic în Capitală, specialiștii anunță cod portocaliu de ploi și inundații în mai multe județe din ţară.

Risc uriaş de inundaţii în mai multe judeţe din ţară! Directorul ANM anunţă zonele vizate
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Redacția Antena 3    |    25 Dec 2021   •   18:48

Unele râuri sunt deja umflate, în alte zone vom avea ninsori abundente. Aflăm toate informațiile de la Elena Mateescu, directorul ANM, care anunță prognoza pentru următoarele zile.

„Întradevăr o vreme a extremelor, luând în considerare avertizarea meteorologică de cod portocaliu valabilă până mâine la ora 12:00 care vizează zona Carpaților Occidentali precum și grupa vestică a Carpaților Meridionali. 

Acolo va ploua abundent cantitățile de apă putând depăși 40-50 de litri pe metru pătrat, la nivel local 70 de litri pe metru pătrat, iar la altitudini mai mari de 1.800 m vor predomina ninsorile.

În același timp, tot până mâine la orele 12:00 vorbim de o avertizare meteorologică de cod galben pentru zona Banatului, Crișana, local Transilvania nord-vestul Olteniei, şi aici ploile vor fi însemnate cantitativ.

Risc uriaș de inundații în mai multe județe din ţară! Directorul ANM anunță zonele vizate

Vorbim de valori de care pot depăși 20-40 de litri pe metru pătrat, iar până data de 28 decembrie o informare meteorologică ce vizează, de asemenea, ploi moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului în aproape toată țara.

Vorbim de precipitații moderate cantitativ și nu în ultimul timp pe parcursul nopților și dimineților atunci când temperaturile vor scădea sub 0 grade Celsius vor fi condiții favorabile pentru producerea poleiului.

Mâine și poimâine va fi o ușoară scădere a valorilor de temperaturii, după care începutul de săptămână să aducă din nou temperaturi în creștere de până la 9 -10 grade Celsius, dar și în capitală în următoarele zile este posibil să semnalăm precipitații", a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM inundatii
Parteneri
A murit Ionuţ, tânărul ajuns în comă după o durere de măsea
x close