Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de ninsori şi viscol până marţi. Harta cu zonele vizate

Cod portocaliu de ninsori şi viscol până marţi. Harta cu zonele vizate

Cod portocaliu de ninsori şi viscol şi rafale de 140 km pe oră la munte, emis luni, de ANM, valabil în perioada 17 ianuarie, ora 16:00 - 18 ianuarie, ora 08:00.

Cod portocaliu de ninsori şi viscol până marţi. Harta cu zonele vizate
Sursa foto: Getty images
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2022   •   10:15

În intervalul menţionat, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, vor fi intensificări puternice ale vântului, viscol şi vizibilitate foarte redusă.

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-140 km/h. 

Va ninge viscolit, local mai abundent (15-25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

De asemenea, un cod galben de ninsori şi vânt este emis pentru aceeaşi perioadă, 17 ianuarie, ora 16:00 - 18 ianuarie, ora 08:00.

Fenomene şi zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, ninsori moderate cantitativ şi viscol în zona de munte şi local în jumătatea nordică.

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) şi până în dimineaţa zilei de marţi (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării.

La munte vor fi rafale de 80-110 km/h, iar în Moldova, Transilvania şi sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65-70 km/h şi pe arii restrânse 80 km/h.

În celelalte regiuni vor fi intensificări locale şi temporare îndeosebi spre seară şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi, cu viteze în general de 55-65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local şi în jumătatea nordică a teritoriului.

×
Subiecte în articol: ninsoare viscol cod portocaliu ninsoare
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close