Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de vreme rea în jumătate de ţară. Prognoza meteo pentru 19-20 iulie 2021

Cod portocaliu de vreme rea în jumătate de ţară. Prognoza meteo pentru 19-20 iulie 2021

Un cod portocaliu de vreme rea în jumătate din judeţele ţării a fost emis luni dimineaţă, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cod portocaliu de vreme rea în jumătate de ţară. Prognoza meteo pentru 19-20 iulie 2021
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Iul 2021   •   10:15

Avertizarea meteo este valabilă în perioada 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00.

Meteorologii spun că vor fi probleme meteo în cam toate regiunile ţării.

Judeţele vizate de probleme meteo

Fenomenele meteo vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente.

"În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp", potrivit ANM.

Sunt vizate județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași și Bacău.

De asemenea, începând de marți ora 10.00 până miercuri ora 12.00 cea mai mare parte a țării este vizată de un Cod galben de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo 19-20 iulie 2021

În această perioadă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, în Bucureşti.

În cursul nopții de luni spre marți, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în creștere.

Temperaturile maxime vor fi de 34 - 36 de grade, iar cele minime de 19 - 22 de grade.

Marți, între orele 9.00 - 20.00, instabilitatea atmosferică se va accentua, iar mai ales în a doua parte a zilei vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate. Temperatura maximă, uşor mai scăzută faţă de ziua anterioară, va fi de 31 - 33 de grade, însă disconfortul termic se va menţine ridicat.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu ploi meteo
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close