Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de vreme rea, emis de ANM. Zonele afectate de vijelii şi grindină în avertizarea meteo

Cod portocaliu de vreme rea, emis de ANM. Zonele afectate de vijelii şi grindină în avertizarea meteo

Atenţionare meteo imediată cod portocaliu de vijelii şi grindină, emisă miercuri pentru mai multe localităţi.

Cod portocaliu de vreme rea, emis de ANM. Zonele afectate de vijelii şi grindină în avertizarea meteo
Sursa foto: pexels
de Georgiana Adam    |    26 Iul 2023   •   09:02

Atenţionarea nowcasting ANM cod portocaliu de vijelii şi grindină este valabilă pentru mai multe localităţi din judeţul Suceava, până la ora 10:00.

"Valabil de la: 26-07-2023 ora 8:55 până la: 26-07-2023 ora 10:00

În zona: Județul Suceava: Suceava, Gura Humorului, Salcea, Dumbrăveni, Cornu Luncii, Udești, Șcheia, Verești, Frasin, Bosanci, Stulpicani, Todirești, Păltinoasa, Ipotești, Moara, Horodniceni, Adâncata, Mitocu Dragomirnei, Hânțești, Pătrăuți, Stroiești, Siminicea, Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Drăgoiești, Berchisesti, Ilișești, Capu Câmpului, Ciprian Porumbescu, Bălăceana;

Se vor semnala: local intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70....90 km/h, vijelie, descărcări electrice, grindină, local averse care vor acumula 25…30 l/mp", se arată în informarea ANM.

Citeşte şiDiferenţă de 16 grade Celsius de la o zi la alta, după caniculă. Mihai Huştiu, ANM: "O masă de aer rece va coborî dinspre Europa Centrală"

Vor fi diferenţe de 16 grade Celsius de la o zi la alta, după canicula din aceste zile cu 48 de grade.

De miercuri, însă, lucrurile se vor schimba în cea mai mare parte a ţării. 

O masă de aer rece coboară acum dinspre Europa Centrală, iar asta va aduce temperaturi mai scăzute şi în ţara noastră, ajungând ca joi, de exemplu, să avem cu până la 15 grade mai puţin faţă de ziua de marţi.

De asemenea, dacă miercuri vom avea 40 de grade în termometre, joi vor fi numai 24 de grade, mai arată prognoza meteo.

"Tot acest proces al schimbării masei de aer se va realiza prin furtuni intense pe alocuri, ne așteptăm din nou la rafale de vânt, vijelii puternice.

În partea de nord-vest, am instituit un cod galben pentru fenomene asociate instabilității. De acolo încep aceste fenomene progresiv și cuprind treptat întreaga țară, dar la noapte zona vizată de instabilitate este cea de nord-vest, unde ne așteptăm la rafale de vânt de 70-80 de km pe oră, la vijelii puternice, grindină și cantităţi mari de apă în intervale scurte de timp", mai spune meteorologul Mihai Huştiu.

Aşadar, în zilele următoare România va fi din nou la extreme. Pe de o parte, val de căldură ce se intensifică pe sudul țării, iar pe de altă parte, și furtuni intense ce se vor extinde progresiv dinspre nord-vest și vor cuprinde până miercuri seara întreaga țară.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close