Antena 3 CNN Meteo Alerte de Cod Roşu de caniculă în aproape toată Europa. Continentul se topește la temperaturi de foc, de 48 de grade Celsius

Alerte de Cod Roşu de caniculă în aproape toată Europa. Continentul se topește la temperaturi de foc, de 48 de grade Celsius

Specialiştii Agenţiei Spaţiale Europeane spun că Italia, Spania, Franța, Germania şi Polonia ar putea înregistra condiţii extreme. Totul vine după meteorologii Copernicus au declarat că luna iunie 2023 a fost cea mai fierbinte lună iunie din istorie.

de Naty Badea    |    Ioana Mircea    |    18 Iul 2023   •   11:35

Alertele de cod roșu și portocaliu de caniculă se mențin în sudul și sud-estul Europei, respectiv în Bosnia și Herțegovina, Croația, Italia, Muntenegru, Serbia și Spania.

În ceastă săptămână pe insulele italiene Sicilia și Sardinia se preconizează o temperatură maximă de 48C, a declarat Agenția Spațială Europeană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cel puțin 4.000 de oameni au fost evacuați din casele de pe insula spaniolă La Palma, în timp ce pompierii lucrează pentru a limita un incendiu de vegetație care a scăpat de sub control.

Citește șiAvertizare meteo ANM: Canicula continuă! Nu scăpăm nici de vijelii. Lista zonelor aflate sub atenţionare

Astăzi ar putea fi cea mai caldă zi a anului, și o zi care să marcheze noi recorduri de temperaturi ridicate. Valul de căldură a fost provocat de anticiclonul african Caronte. În Italia 20 de orașe sunt sub cod roșu de caniculă. Cele mai multe sunt orașe turistice care în această perioadă a anului sunt extrem aglomerate precum Roma, Napoli, Torino sau Florența. Totodată este alarmă de incendii în țară.

Pe de altă parte, locuitorii din capitala poloneză Varșovia caută modalități de a se răcori, în condițiile în care un val de căldură a afectat țara timp de mai multe zile, iar cea mai ridicată temperatură a atins duminică 35 de grade Celsius. Localnicii s-au adunat în Parcul Lazienki din oraș, cunoscut și sub numele de Parcul Băilor Regale, unde s-au așezat pentru a se răcori în mediul verde și liniștit.

 

×
Subiecte în articol: cod roşu canicula Europa
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close