Antena 3 CNN Meteo Cod roșu și cod portocaliu de vreme rea în Europa! Cum va fi vremea în România

Cod roșu și cod portocaliu de vreme rea în Europa! Cum va fi vremea în România

Meteorologii anunță vreme extremă în mai multe zone ale Europei. Aceștia au emis o avertizare cod roșu de furtună în Germania și avertizare cod portocaliu în Franța și alte țări.

Cod roșu și cod portocaliu de vreme rea în Europa! Cum va fi vremea în România
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    20 Mai 2022   •   14:15

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat ce înseamnă această vreme extremă pentru România. 

”Vorbim de o vreme a extremelor la nivel european și cu siguranță acest lucru va fi de interes și în zona țării noastre, mai ales pe parcursul zilei de mâine, când după o vreme deosebit de călduroasă, cu valori de temperaturi la scara întregii țări cuprinse între 23 de grade în partea de nord a litoralului până la 34 de grade în sudul Olteniei, vorbim pe parcursul după amiezei de intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, posibil căderi de grindină și nu în ultimul rând cantități de apă mai însemnate. 

Intensificările de vânt vor rămâne de interes și pe parcursul zilei de duminică când rafalele vor depăși 70...80 de km pe oră iar pe crestele montane înalte posibil peste 80...90 de km pe oră. În zonele mai joase intensificări de 60...65 de km pe oră, inclusiv în capitală, duminică, 30...40 de km pe oră. 

Rămânem pe același fond de temperaturi care va fi de interes și pe parcursul săptămânii următoare, valori care pot depăși în cea mai mare parte a țării pragul unei zile de vară, 25...27 de grade, dar și perioade de instabilitate atmosferică accentuată pe parcursul după-amiezelor”, a declarat Elena Mateescu în exclusivitate pentru Antena 3. 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close