Antena 3 CNN Meteo Cod roșu de averse torențiale în Alba. Cod roșu de inundații pe râuri din județele Alba și Cluj

Cod roșu de averse torențiale în Alba. Cod roșu de inundații pe râuri din județele Alba și Cluj

Județul Alba este vizat de o avertizare nowcasting de vreme rea, de tipul cod roșu de averse, valabilă până la ora 20.15. Meteorologii au instituit cod roșu de averse valabil marți, până la ora 20.15, în județul Alba.

 Cod roșu de averse torențiale în Alba. Cod roșu de inundații pe râuri din județele Alba și Cluj
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2021   •   20:03

Specialiștii spun că în județul Alba urmează averse care vor depăși 40...50 l/mp. Sunt vizate de avertizarea meteorologică localitățile Aiud, Ocna Mureș, Unirea, Lunca Mureșului și Mirăslău.

În ultimele ore, în zonă a plouat și s-au adunat peste 60 l/mp. Aversele pot fi însoțite de grindină, vijelie și descărcări electrice, precizează meteorologii.

Cod roșu de inundații pe râuri din județele Cluj și Alba

Este pericol de inundații pe mai multe râuri din județele Cluj și Alba din cauza precipitațiilor din ultimele ore. Marți, în mai multe zone, ar putea fi depășite cotele de pericol, avertizează specialiștii.

Hidrologii au instituit codul roșu de inundații pe mai multe râuri din județele Cluj și Alba

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență cu râul Arieș – amonte confluență cu râul Gârbova, județele Cluj și Alba”, scrie în avertizarea hidrologilor.

Avertizarea este valabilă marți, până la miezul nopții. Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Ciugud, Mirăslău și Lopadea.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close