Antena 3 CNN Meteo Cod roșu de furtună pentru mai multe localități din Caraș-Severin! Vijelii, grindină și descărcări electrice

Cod roșu de furtună pentru mai multe localități din Caraș-Severin! Vijelii, grindină și descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu de furtună pentru mai multe localități din Caraș Severin.

Cod roșu de furtună pentru mai multe localități din Caraș-Severin! Vijelii, grindină și descărcări electrice
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    26 Mai 2023   •   13:14

Update 13:40. ANM a emis noi avertizări cod roșu pentru câteva localități din județul Caraș Severin. Așadar, în localitatea Luncavița, Lăpușnicel și Eftimie Murgu vor fi averse torențiale care vor acumula peste 50 l/mp, descărcări electrice, vijelie și grindină. Avertizările meteo sunt în vigoare până la ora 14:45, respectiv 14:30. 

Știrea inițială

Meteorologii au emis vineri o avertizare Cod roșu și una cod portocaliu de furtună pentru localitatea Șopotu Nou din județul Caraș-Severin.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Șopotu Nou se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 40-50 l/mp, după ce în zona avertizată s-au acumulat cantități de peste 40 l/mp., dar și frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.

Avertizarea este în vigoare până la ora 13.40.

Cod galben de ploi torențiale pentru 31 de județe ale țării

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare meteo Cod galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină, ce vizează 31 de județe ale țării.

Avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 26 mai, ora 12:00, 26 mai, ora 23:00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin frecvente descãrcãri electrice, averse torenţiale, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi grindinã în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crişanei, precum şi la munte.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

×
Subiecte în articol: Caras Severin ANM cod roșu furtună
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close