Antena 3 CNN Meteo Cod roșu de inundații în mai multe județe | Râurile vizate de avertizarea hidrologică

Cod roșu de inundații în mai multe județe | Râurile vizate de avertizarea hidrologică

Hidrologii au emis, sâmbătă, 24 iunie 2023, o avertizare Cod roșu de inundații, care vizează râuri din mai multe bazine hidrografice, valabilă până la miezul nopții.

Cod roșu de inundații în mai multe județe | Râurile vizate de avertizarea hidrologică
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2023   •   16:30

Cod roșu de inundații în județele Vrancea, Bacău, Alba și Covasna, valabilă sâmbătă, 24 iunie, ora 15:45 – ora 24:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice:

Trotuș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență cu râul Uz – amonte S.H. Vrânceni (județele: Bacău și Covasna), Putna – bazin amonte S.H. Tulnici (județul Vrancea).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Putna – bazin amonte S.H. Tulnici.

Râurile din bazinele hidrografice: Albac – afluent al râului Arieș

Citește și: Cod roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină! Atenţionare meteo imediată, emisă de ANM pentru localități din mai multe județe

Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Brașov și Covasna, până duminică

 Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, avertizare cod portocaliu de inundații pentru râuri din județele Brașov și Covasna.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Târlung – bazin amonte Ac. Săcele și afluenții aferenți sectorului aval Ac. Săcele, Olt – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Podu Olt – amonte S.H. Feldioara, județele: Brașov și Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Târlung.

Avertizarea intră în vigoare la ora 15.30 și este valabilă până duminică, la ora 12.00.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close