Antena 3 CNN Meteo Cod roșu de inundații și viituri, până sâmbătă! Zonele vizate de avertizarea hidrologică

Cod roșu de inundații și viituri, până sâmbătă! Zonele vizate de avertizarea hidrologică

Institutul Național de Hidrologie și Gospopdărire a Apelor a emis, vineri seară, o avertizare hidrologică de tip Cod roșu, valabilă până sâmbătă dimineață, pentru mai multe râuri.

Cod roșu de inundații și viituri, până sâmbătă! Zonele vizate de avertizarea hidrologică
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    01 Dec 2023   •   19:24

Hidrologii au emis un Cod roşu de inundaţii pentru râuri din judeţul Bistrița-Năsăud, unde se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare – bazin amonte S.H. Rodna, Ilva, afluent al râului Someșul Mare.

Avertizarea începe vineri, la ora 19.30, și durează până sâmbătă la ora 8.00.

Vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Temperaturile vor fi ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice în săptămâna Crăciunului, apoi vremea devine mai caldă în ultima săptămână din 2023, potrivit prognozei pe următoarele patru săptămâni, transmisă vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo pentru săptămâna 4-11 decembrie 2023

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi, în general, apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11-18 decembrie 2023

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18-25 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 decembrie 2023-1 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close