Antena 3 CNN Meteo Peste 50 de grade în România. Noi prognoze de coșmar ale specialiștilor. Cod roșu de caniculă

Peste 50 de grade în România. Noi prognoze de coșmar ale specialiștilor. Cod roșu de caniculă

Vestul țării fierbe! Sunt peste 50 de grade la această oră în Arad, iar aerul a devenit irespirabil. Zilele următoare va fi și mai rău. Mâine și poimâine este cod roșu de caniculă în mai multe județe din ţară. Este primul cod roşu de caniculă emis de meteorologi în această vară.

Peste 50 de grade în România. Noi prognoze de coșmar ale specialiștilor. Cod roșu de caniculă
de Claudia Popovici    |    23 Iun 2021   •   16:24

Elena Mateescu, directorul ANM anunţă noile prognoze de coşmar pentru această săptămână.

"Vorbim de un val de căldură și disconfort termic accentuat pe parcursul acestei săptămâni. Dacă astăzi vom înregistra frecvent valori de 37 posibil 39 de grade Celsius acolo unde avem în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu pentru județele Caraș Severin, Arad, Bihor și Satu Mare valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă, disconfort termic accentuat și temperaturii în creștere, în special pentru zilele următoare.

Joi și vineri acolo, unde ne vom afla sub incidența unei avertizări de cod roșu, în județele Caraș Severin, Bihor, Sălaj, Maramureș este posibil să consemnăm maxim între 39 până la 41 de grade la umbră în partea de vest, iar în nord peste 35-38 de grade Celsius la umbră.

Vorbim de cod roşu pentru partea de vest, cod portocaliu în jumătatea vestică a țării și cod galben pentru jumătatea de est.

În funcție de intensitatea valului de căldură vom reveni cu date noi. Cert este că și în Capitală ne așteptăm ca joi și vineri temperaturile să depășească 35-36 de grade Celsius și indicele de disconfort termic să fie unul accentuat", a spus directorul ANM la Antena 3.

×
Subiecte în articol: ANM Elena Mateescu cod rosu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close