Antena 3 CNN Meteo Cum va fi vremea în orele următoare. Prognoza de ultimă oră anunţată de meteorologi

Cum va fi vremea în orele următoare. Prognoza de ultimă oră anunţată de meteorologi

Vremea s-a schimbat brusc în ţară, iar temperaturile au scăzut cu 10-12 grade Celsius. Dacă vântul puternic a făcut ravagii în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa, iarna s-a instalat deja între localităţile Novaci şi Rânca de pe Transalpina.

Cum va fi vremea în orele următoare. Prognoza de ultimă oră anunţată de meteorologi
Sursa foto: news & archive - Romanian-Hepta
de Georgiana Adam    |    18 Sep 2022   •   12:06

A venit iar în mijlocul lunii septembrie. Au fost ninsori abundente şi viscol puternic la munte, iar temperaturile au scăzut în această noapte.

În mai multe zone din ţară termometrele au indicat chiar şi -7 grade Celsius, iar acum vântul bate cu putere în aproape toată ţară. 

Meda Andrei, meteorolog ANM, a anunţat în exclusivitate la Antena 3, cum va fi vremea în următoarele ore.

"În orele următoare, din păcate situaţia nu se va schimba. Vântul va continua să bată în partea de sud-est a ţării, parţial în centru, rafale în general de 55-75 km/h. Până în acest moment, în Bucureşti vântul a avut la rafală aproximativ 60 de km/h şi nu este exclus ca acesta să ajungă la 65-70, iar din orele serii să mai slăbească în intensitate. O să fie tot mai rece. În momentul de faţă, în Capitală sunt 18 grade, iar în zilele următoare vor fi aproape de 20 de grade.

La nivelul întregii ţări, maximele vor fi între 13 şi 23 de grade Celsius. Miercuri şi joi ar putea să fie cel mai rece şi în nicio regiune din ţară să nu se mai depăşească 20-21 grade, iar în Capitală să fie 18-19 grade. Aşadar, în continuare vreme rece. Vânt va fi doar astăzi, după aceea va rămâne pe creste şi la intensităţi mai rece în celelalte regiuni.

Dacă vorbim de ploi, acestea vor apărea în cantităţi ceva mai mici decât până acum, trecător în vestul, nordul, centrul ţării, mai puţin în celelalte regiuni. Din cauza acestui aer deosebit de rece pentru această dată, vom avea în continuare ninsori la altitudini de peste 1600 metri.

Chiar în acest moment sunt mai multe zone în care ninge, în special la peste 1600-1700 de metri, în Carpaţii Occindentali, nordul Carpaţilor Orientali. Aşadar, această situaţie va persista şi în următoarele zile", a anunţat Meda Andrei, meteorolog ANM, în exclusivitate la Antena 3.

Meteorologii au instituit cod portocaliu de vânt puternic în zonele montane din opt județe din Moldova, Muntenia și Ardeal.

Potrivit meteorologilor, la altitudini de peste 1600 de metri vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 90...110 km/h, iar la altitudini mai mari de 2000 metri va ninge viscolit

Zonele vizate sunt în județele Bacău, Suceava, Neamţ și Vrancea din Moldova, și în Buzău, din Muntenia. Cod portocaliu este și în zonele montane din Covasna, Harghita și Mureș.

Avertizarea este valabilă duminică până la ora 16.00.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close