Antena 3 CNN Meteo Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță prima ninsoare în România: ”Strat consistent de zăpadă”

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță prima ninsoare în România: ”Strat consistent de zăpadă”

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare și când vor cădea primele ninsori în România.

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță prima ninsoare în România: ”Strat consistent de zăpadă”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    02 Noi 2022   •   08:44

Potrivit meteorologului, până la jumătatea lunii noiembrie, temperaturile vor rămâne deosebit de calde pentru această perioadă. 

”Săptămâna 31 octombrie- 7 noiembrie, așa cum arată datele, este o săptămâna mai caldă, cu deficit de precipitații. Rămâne de interes și în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie.  

De-abia de la mijlocul lunii noiembrie, așa cum arata informațiile la acest moment, valorile de temperatură se apropie de cele normale pentru perioada respectivă în cea mai mare parte a țării.  

Spre sfârșitul lunii noiembrie vom avea primul semnal, nu excludem să aducă și intervale în care stratul de zăpadă să fie unul consistent, în mod deosebit în zona montană”, a explicat Elena Mateescu la România TV

Prognoza meteo iarnă 2022-2023

”Prognoza elaborată de marile centre internaționale, în ceea ce privește iarna în Europa, inclusiv pentru partea de Sud, Sud-Est, areal în care se află și România, arată că iarna 2022-2023 ar părea că este normală, cu tendință medie spre blândă.  

Acest lucru nu exclude- să avem în România perioade în care să avem caracteristicile unei ierni normale, adică să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade, nu doar în zonele cele mai reci ale țării”, a mai explicat Elena Mateescu

„Oricum, tendința iernilor mai blânde este deja o confirmare. Cel puțin, ultimele trei ierni, la nivelul României, au fost în top cinci cele mai călduroase ierni, dar am avut și episoade, cel puțin în zona montană, cu strat de zăpadă și fenomenul de viscol, la Vârful Omu”, a mai spus meteorologul. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ninsoare
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close