Antena 3 CNN Meteo Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă prognoza meteo pentru Crăciun. Unde va ninge în România

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă prognoza meteo pentru Crăciun. Unde va ninge în România

Meteorologii au publicat prognoza meteo actualizată pentru luna decembrie. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat la Antena 3 CNN cum va fi vremea de Crăciun.

de Silvia Preda    |    25 Noi 2022   •   16:40

"O vreme în general apropiată de normalul termic al intervalului 28 noiembrie-26 decembrie și dacă vorbim în special pentru prima jumătate a lunii decembrie datele arată la acest moment o schimbare în evoluție a condițiilor din punct de vedere termic și pluviometric, mai ales în primele zile din decembrie când este posibil să consemnăm valori de temperaturi mai coborâte decât cele specifice perioadei, cu abateri termice negative mai accentuate în special în partea de est, dar și în zonele de munte", a spus Elena Mateescu.

"Vorbim de abateri termice mai mari de -2, -2,5 grade Celsius. Caracterul deficitar al precipitațiilor rămâne de interes, cele mai mari abateri fiind de așteptat în partea de vest, centru și în zona de munte.

Prognoza meteo pentru Crăciun. ANM anunţă unde va ninge în România

Și pentru că am menționat intervalul 19 decembrie-26 decembrie iată, deși suntem încă destul de departe, mediile valorilor de temperaturi în această săptămână caracterizează o vreme apropiată de normalul termic.

Rămâne de interes în continuare vremea, posibil ușor mai rece în partea de nord-est a țării și cantități de precipitații apropiate de normal", a mai spus directorul general al ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

Ciclon mediteranean peste România! Ninsori abundente, viscol și ploi în toată țara

Elena Mateescu a anunţat prognoza meteo şi pentru intervalul 30 noiembrie - 4 decembrie, perioada minivacanței pentru mulţi români.

"Maximele, pe parcursul zilelor în acest interval, vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade. Minimele între -3 până la 7 grade iar pentru ziua de 1 decembrie vorbim de temperaturi în jurul a 3 până la 10 grade, cu cele mai mari valori în partea de sud, sud-est a țării, probabilitate destul de ridicată pentru precipitații, iar în zona montană înaltă, dar și în partea de nord-est a țării, posibil precipitații mixte și nu în ultimul rând și intensificări ale vântului".

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo Elena Mateescu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close