Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță schimbarea vremii în România! ”Temperaturile nu vor mai depăși 22...24 de grade”

Elena Mateescu anunță schimbarea vremii în România! ”Temperaturile nu vor mai depăși 22...24 de grade”

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2023   •   12:50

”Valul de căldură se va extinde astăzi în partea de vest, sud, sud-est a țării, acolo unde temperaturile maxime se vor situa între 33...37 de grade. Este în vigoare atenționarea meteorologică de cod galben pentru ziua de astăzi, iar mâine vorbim de zona Crișana, Banat dar și jumătatea sudică a Olteniei, inclusiv capitala, unde va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu, având în vedere valorile temperaturilor mari, de 39 până la 41 de grade și disconfortul termic deosebit de accentuat, caracterizat prin indicele temperatură-umezeală care ar putea depăși pragul critic de 80 de unități.

În restul țării, pentru ziua de mâine, vorbim de o avertizare de cod galben, pentru că valul de căldură se va extinde în toată țara, va fi caniculă în zonele de câmpie și de podiș, maximele fiind cuprinse între 33...37 de grade.

Citește și: Cod portocaliu de caniculă în București și 11 județe din țară! Temperaturile ajung la 41 de grade

Mâine va fi cea mai călduroasă zi din această săptămână, având în vedere regimul de temperaturi.

Cu siguranță și sâmbătă vom mai vorbi de temperaturi specifice unei zile de caniculă, în mod deosebit în partea de sud, sud-vest a țării, acolo unde maximele vor depăși 35...37 de grade Celsius. 

Ziua de duminică va aduce însă o schimbare, pentru că deja în partea de vest a țării temperaturile nu vor mai depăși 22...24 de grade, în timp ce în sud și în sud-est vom mai putea consemna valori apropiate de 33...34 de grade.

Iar zilele de sâmbătă și duminică vor aduce din nou, mai ales duminică, în jumătatea de vest a țării, fenomene de instabilitate deosebit de accentuată”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoza meteo vremea
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close