Antena 3 CNN Meteo Directorul ANM anunţă prognoza meteo pentru perioada următoare

Directorul ANM anunţă prognoza meteo pentru perioada următoare

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru perioada următoare.

Directorul ANM anunţă prognoza meteo pentru perioada următoare
Sursa foto: agerpres
de Claudia Popovici    |    01 Noi 2021   •   17:17

Luna noiembrie începe cu câteva zile friguroase, apoi temperaturile urcă la 21 de grade. Pentru a doua săptămână din noiembrie sunt estimate maxime între 13 și 21 grade, spun meteorologii.

„O vreme în încălzire de la o zi la alta. Dacă astăzi la scara întregii ţări valorile au urcat până la 17-18 grade Celsius, în special în partea de sud-vest a ţării, mâine contăm pe temperaturi în creștere. Este posibil să ne încadrăm între 15 din nou până la 18 grade Celsius.

De miercuri 20-21 de grade, în special în vestul, sudul, sud-estul ţării, iar joi şi vineri chiar 23 posibil 24 grade Celsius, valori cu mult mai ridicate pentru această perioadă din calendar, în condițiile în care normele climatologice ar trebui să fie cuprinse între 5-14 grade Celsius.

Mâine vorbim şi de precipitații, în special în jumătatea vestică, cu precădere în sud-vestul ţării la valori de precipitații mai importante, după care miercuri tot în partea de vest, centru, nord, nord-est a ţării inclusiv în Capitală consemnăm valori de temperaturi în creștere. Astăzi 13-14 grade, mâine ne apropiem de 16 grade, astfel încât miercuri, joi şi vineri chiar 20-21 de grade Celsius", a spus Elena Mateescu.

Când vine iarna în România

„Calendaristic, iarna vine la 1 decembrie. Cu siguranță, pe măsură ce ne apropiem de interval vom putea să vorbim şi din punct de vedere meteorologic, adică al prezentei stratului de zăpadă, nu numai în zona montană înaltă. Aşa cum arată informaţiile la acest moment luna noiembrie pare o lună mai caldă în mod obișnuit", a mai spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close