Antena 3 CNN Meteo Un val de frig loveşte România începând de mâine. Directorul ANM anunţă prognoza meteo

Un val de frig loveşte România începând de mâine. Directorul ANM anunţă prognoza meteo

Elena Mateescu, directorul ANM, a precizat că vremea frumoasă din ultimele zile va fi înlocuită de temperaturi meteo aproape de limita înghețului. Care sunt zonele vizate.

Un val de frig loveşte România începând de mâine. Directorul ANM anunţă prognoza meteo
de Claudia Popovici    |    26 Sep 2021   •   17:24

„Începând de mâine după-amiază, dar mai ales de marți o masă de aer rece va aborda din nou pentru câteva zile zona țării noastre.

Trebuie să menționăm nopțile și diminețile reci pe parcursul zilelor de miercuri, joi și vineri când în depresiuni vom înregistra valori de 0 grade probabil chiar valori negative cel mult 10, 11,14 grade în vestul, sudul, sud-estul țării și în Moldova minime de 5-6 grade Celsius inclusiv în capitală 7-8 grade Celsius", a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3. 

Un nor toxic va acoperi România. Care vor fi cele mai afectate zone

Norul toxic generat de erupția vulcanului din Insulele Canare, care ajunge chiar astăzi în țara noastră, va intra pe la Timișoara și va cuprinde în următoarele ore întreaga Românie. Vulcanul erupe deja de mai bine de o săptămână.

ANM: Norul se va deplasa peste România în intervalul 26 - 28 septembrie

„La nivelul Uniunii Europene funcționează programul de observare a Pământului, respectiv Serviciul de monitorizare a atmosferei, Copernicus. Așa cum arată datele furnizate de acest serviciu putem să observăm că în ultimele zile, în sudul și în estul Europei concentrațiile de dioxid de sulf s-au semnalat pe întreaga coloană de aer și s-au menținut la valori ridicate.

Iar evoluția estimată ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în zona Insulelor Canare duce la idee că și țara noastră se va afla sub incidența acestui nor, dacă azi vorbim într-o primă etapă pentru zona de vest a țări, ulterior vom observa o extindere pentru că circulația aerului realizată din sectorul predominant sud-vestic va favoriza deplasarea către est a norului și va traversa astfel între teritoriul țării în intervalul 26 - 28 septembrie.

Așadar, monitorizăm din punct de vedere meteorologic evoluția, ca urmare a datelor furnizate de acest serviciu și pe măsură ce avem date noi cu siguranță vom veni cu ele în atenția dvs.", a spus la rândul său directorul ANM Elena Mateescu.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu frig ANM meteo
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close