Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre vremea din România: "Aceste tipuri de fenomene vor continua"

Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre vremea din România: "Aceste tipuri de fenomene vor continua"

După fenomenele meteo extreme care au făcut prăpăd, un nou val de frig loveşte Romania. Elena Mateescu, directorul ANM, a oferit în direct la Antena 3 CNN, ultimele date.

de Ioana Mircea    |    06 Mai 2024   •   15:30

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat, în direct la Antena 3 CNN, cum va fi vremea astăzi și în următoarele zile. Aceasta a spus că fenomenele meteo extreme vor continua în anumite zone ale țării.

"Fenomenele meteorologice extreme de acest tip vor continua pentru că pe fondul încălzirii vremii, apar și fenomenele convective ce generează ploi, averse cu caracter torențial care pe secvențe scurte de timp pot depăși 35 de litri pe metru pătrat.

Așa cum s-a întâmplat ieri și așa cum era anunțat cu o probabilitate foarte mare ca în prima zi a Sărbătorilor Pascale, în jumătatea vestică, dar mai ales și în nordul Olteniei și al Munteniei, o să avem astfel de fenomene începând de după amiază", a spus Elena Mateescu.

Din păcate, după amiază și pe parcursul serii își vor face apariția din nou aceste tipuri de fenomene, averse, în special în zona de munte, în Maramureș, în Transilvania, în Moldova, în nordul Munteniei.

"Mâine temperaturile se vor situa între 20 și 28 de grade. Și mâine vor continua astfel de tipuri de fenomene.  Viteza vântului la rafală va fi de 30-50 de kilometri pe oră.

De miercuri vom observa o schimbare în evoluția tiparului vremii. O masă de aer rece va face ca să consemnăm scăderi ale regimului de temperaturi cu mai mult de zece grade, mai ales joi când se va înregistra o maximă de 19 grade Celsius și sfârșitul de săptămână. De abia după 15 mai vom consemna temperaturi în creștere cu valori peste pragul unei zile de vară cu valori de peste 25 de grade", a spus directorul ANM.

×
Subiecte în articol: Elena Matesescu vreme fenomen meteo meteo
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close