Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunţă peste 20 de grade la final de februarie: "Cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor meteorologice"

Elena Mateescu anunţă peste 20 de grade la final de februarie: "Cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor meteorologice"

Se încălzește vremea și mai tare în acest weekend, chiar dacă suntem la final de februarie.

de Milena Niță    |    23 Feb 2024   •   15:12

Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat prognoza meteo actualizată, vineri, la Antena 3 CNN.

"Vorbim, într-adevăr, de o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a unei luni februarie în țara noastră.

Deja vineri după-amiază consemnăm 19 grade Celsius la Zimnicea, 18 grade la Bechet, 16-17 grade în Capitală și este posibil ca maximele astăzi să înregistreze valori de până la 20 grade Celsius. 

Mâine deja vorbim de valori în întreaga țară, între 12 până la 21 grade, posibil în sudul extrem. 

De asemenea, duminică 10-19 grade Celsius și până la sfârșitul acestei luni, posibil să consemnăm mici variații de la o zi la alta, însă valori zilnice între 10 până la 18-19 grade, ceea ce va face cu siguranță ca luna februarie să fie cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor meteorologice.

La acest moment înregistrăm, așa cum menționăm și s-a menținut, această abatere termică de 6,2 grade Celsius față de recordul înregistrat, de pildă, în 2016, cu 5,7 grade.

Astfel, vremea caldă va rămâne de interes, însă mâine vom vorbi și de ploi, mai ales în partea de vest, sud-vest, centru și nord a țării, acolo unde la nivel local este posibil să consemnăm valori ale cantităților de precipitații înspre 20-30l/ metru pătrat.

La altitudini mai mari de 1.800-1.900 de metri, e posibil să mai predomine local ninsori și vântul să prezinte intensificări, cu viteze la rafală mai mari de 40-50 km/h", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: meteo vremea prognoza meteo Elena Mateescu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close