Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu: ”Cea mai călduroasă zi! 42 de grade!” Directorul ANM a anunțat cum va fi vremea în acest weekend

Elena Mateescu: ”Cea mai călduroasă zi! 42 de grade!” Directorul ANM a anunțat cum va fi vremea în acest weekend

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anuțat cum va fi vremea în zilele care urmează.

de Laura Dinu    |    23 Iun 2023   •   15:20

"Astăzi, posibil cea mai călduroasă zi de până în prezent din luna iunie, având în vedere temperaturile maxime care se vor înregistra la scara întregii țări, care se vor situa frecvent între 31 și până la 35-36 grade. Vorbim în același timp de disconfort termic ridicat în toate zonele de câmpie și cele deluroase. Într-adevăr, vorbim la acest moment, la ora 13:00, de temperaturi care în partea de vest, sud, sud-est a țării depășesc în cea mai mare parte 31-32 de grade, iar temperatura resimțită, într-adevăr, la Sânnicolau Mare este 42 de grade, cu 37 în Capitală. 

Cum va fi vremea în weekend 

Și mâine va fi de interes disconfortul termic, va depăși pragul critic de 80 de unități. Dacă astăzi menționam zonele de câmpie și cele deluroase, mâine în special partea de sud și est a țării. Nu în ultimul rând vorbim și de fenomenele de instabilitate. Așa cum menționam, căldura vine la pachet și cu astfel de extreme și aș menționa aici în mod deosebit cele 6 județe din partea de vest, nord-vest a țării, care se vor afla sub incidența unei avertizări meteorologice de Cod Portocaliu din această seară, de la ora 20:00 până mâine dimineață la ora 4:00, interval și zone în care vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze la rafale de 80-100 de kilometri pe oră și vijelii. 

Cod galben de ploi în unele zone ale țării

Și din această seară de la ora 19:00 până mâine dimineața la ora 10:00 vorbim de asemenea de un Cod Galben pentru zonele din vestul, nord-vestul, local centrul țării, unde instabilitatea atmosferică va fi caracterizată de intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de 55-75 de km/h, vijelii, posibil căderi de grindină și nu în ultimul rând cantități de apă pe frecvențe scurte de timp, de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat peste 30-40 de litri pe metru pătrat.  

Și ce aș vrea să menționez de asemenea, sâmbătă și duminică perioadele de instabilitate atmosferică se vor putea manifesta în special în partea de centru, sud și est a teritoriului", a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close