Antena 3 CNN Meteo Ninsorile puternice se mută în centrul țării! Elena Mateescu, directorul ANM: ”Este important de știut!”

Ninsorile puternice se mută în centrul țării! Elena Mateescu, directorul ANM: ”Este important de știut!”

Meteorologii anunță că ninsorile din Moldova se vor muta astăzi și în centrul țării, în zona Transilvaniei.

de Laura Dinu    |    06 Apr 2023   •   07:23

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat în direct la Antena 3 CNN că România s-a mai confruntat cu o astfel de avertizare cod portocaliu de ninsori în luna aprilie, în urmă cu șase ani. Mai exact, în 2017.

”Pentru zilele următoare, în continuare apariția și menținerea ninsorilor în special în zona de munte și nu în ultimul rând în Moldova, dar și zonele din partea de nord-vest și centru a țării.

Ninsorile se vor transforma, ulterior, în precipitații lichide, după episodul în care vorbim de ninsori, fapt care va conduce la o atenție deosebită, pentru că se va produce fenomenul de polei iar pentru cei care se vor afla în trafic va fi important de cunoscut această situație.

Citește și: Codul roșu de ninsori abundente și viscol puternic a fost prelungit! Avertizare meteorologică pentru mai multe zone ale țării

În 2017, în intervalul 17-24 aprilie, am avut în zona Carpaților Meridionali, de Curbură dar și în Moldova un cod portocaliu de ninsori” a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Între timp, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineața, o nouă avertizare cod roșu de ninsoare și viscol pentru mai multe localități din județele Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu cod rosu ninsori
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close