Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu a anunțat cum va fi vremea în noaptea de Revelion și în prima zi a anului 2024

Elena Mateescu a anunțat cum va fi vremea în noaptea de Revelion și în prima zi a anului 2024

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat cum va fi vremea în noaptea de Revelion dar și în prima zi a anului 2024.

de Laura Dinu    |    31 Dec 2023   •   15:54

Potrivit directorului ANM, vremea va rămâne caldă în zilele următoare, temperaturile fiind mult peste cele obișnuite pentru această perioadă. 

”O vreme caldă în continuare în ultima zi din anul 2023. Va fi caracterizată de valori, la scara întregii țări, la nivelul maximelor, între 5 până la 13 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în special în partea de sud a țării.

Și în capitală ne așteptam la valori de 13 grade. De altfel, și la această oră, în partea de vest, sud, sud-est a țării, la foarte multe stații meteorologice, valorile depășesc 10-12 grade celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

”Noaptea dintre ani va fi caracterizată, de asemenea, de valori de temperaturi ridicate pentru perioada din calendar. Vorbim de minime în general pozitive, cu cele mai ridicate valori în special în partea de vest și pe litoral, unde acestea vor atinge 6-7 grade, minime negative doar în depresiuni, spre -5 grade Celsius.

Și în capitala vom avea valori de zero până la 1-2 grade Celsius”, a mai spus directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN.

”Prima zi din an va aduce valori de temperaturi de 5 până la 13 grade Celsius. O vreme caldă, pentru că aceste valori caracterizează, în general, și sunt peste mediile multianuale ale datei din calendar, cu peste 8...10 grade Celsius.

Este posibil să consemnăm, spre dimineață, ceață, iar începând din orele amiezii, mai ales de mâine, în special în zonele intracarpatice, vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie, iar la altitudini mai mari de 1500 m este posibil să consemnăm și precipitații mixte, adică lapoviță și ninsori”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoza anm
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close