Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo în România! Elena Mateescu: ”Urmează cele mai calde două zile! August vine cu oscilații de temperaturi de 10 grade de la o zi la alta”

Alertă meteo în România! Elena Mateescu: ”Urmează cele mai calde două zile! August vine cu oscilații de temperaturi de 10 grade de la o zi la alta”

Elena Mateescu susține că, săptămâna aceasta, vom avea cele mai călduroase zile din acest an, în condițiile în care un val de căldură se va extinde în toată țara.

Alertă meteo în România! Elena Mateescu: ”Urmează cele mai calde două zile! August vine cu oscilații de temperaturi de 10 grade de la o zi la alta”
de Laura Dinu    |    01 Aug 2023   •   14:42

Directorul ANM explică însă că luna august vine cu oscilații de temperaturi de până la 10 grade de la o zi la alta.

"Este posibil ca joi și vineri să consemnăm cele mai călduroase zile din această săptămână, pentru că, începând mai ales de joi, valul de căldură se va extinde în toată ţara, se va intensifica în partea de sud și vest a teritoriului, acolo unde valorile de temperatură se vor apropia de 38 de grade.

Vineri vorbim de arii extinse, în care, mai ales în partea de sud, sud-vest a țării, temperaturile se pot apropia de 39-40 de grade la umbră, în vest 37-38 de grade. Practic, toate zonele extra-carpatice vor fi caracterizate de o vreme caniculară, pentru că maximele de vineri vor depăși 35-36 de grade la umbră.

Sâmbătă, în special în jumătatea de sud-est a ţării, vom mai consemna valori de 35 până la 37 de grade, în timp ce în vest, în regiunile intra-carpatice, într-adevăr, vom vorbi de o scădere semnificativă, la cel mult 25-27 de grade”, a explicat Elena Mateescu la Digi24.
 
”Dacă astăzi instabilitatea va fi în diminuare semnificativă față de ziua de ieri, mâine, în special în partea de vest, nord-vest, apoi în centru, est şi local în sud, vom vorbi din nou de fenomene de instabilitate atmosferică care vor fi caracterizate prin dezvoltări noroase convective, averse torențiale însoțite de vijelii şi cantități de apă care pot depăși în perioade scurte de timp 20 - 30 litri/mp", a declarat directorul ANM.

Elena Mateescu a vorbit și despre vremea din luna august. Directorul ANM susține că vor fi oscilații mari de temperatură de la o zi la alta. Mai exact, vremea se va răci cu până la 10 grade peste noapte. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM prognoza meteo
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close