Antena 3 CNN Meteo Schimbare bruscă a vremii! Directorul ANM, Elena Mateescu: ”De mâine se va resimți în cea mai mare parte a țării!”

Schimbare bruscă a vremii! Directorul ANM, Elena Mateescu: ”De mâine se va resimți în cea mai mare parte a țării!”

Vreme la extreme în țara noastră. În această dimineață, meteorologii au emis două avertizări cod galben. Unul de caniculă, celălalt de furtuni. Vijeliile și ploile torențiale lovesc centrul țării, iar canicula se va înregistra în toată partea de sud a României.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   13:43

Despre toate aceste avertizări meteorologice dar și despre cum va fi vremea în continuare a vorbit directorul ANM, Elena Mateescu, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. 

Potrivit meteorologului, deși astăzi temperaturile sunt semnificativ mai mici decât ieri, mâine valul de căldură se va resimți din nou în cea mai mare parte a țării. 

”Pentru zona de sud și est a Transilvaniei, dar și cea mai mare parte a Olteniei, vestul și nordul Munteniei și zonele de munte, vorbim de perioade de instabilitate atmosferică. Aceste perioade se vor manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 50...70 de km/h, vijelii și averse torențiale, care, pe intervale scurte de timp sau prin acumulare pot cumula 20...25 l/mp, izolat peste 30...40 l/mp. 

Astăzi și mâine, pentru partea de vest, sud-vest și sud a țării, vorbim de val de căldură, disconfort termic ridicat, temperaturi situate în general între 33...36 de grade și minime între 17 până la 22 de grade. Observăm o diminuare atât a ariei din punct de vedere al valului de căldură față de ziua anterioară. Ieri am înregistrat 39 de grade la Calafat, Bechet, Videle, Zimnicea și București Filaret, astăzi contăm pe cel mult 36 de grade. 

Cu siguranță de mâine vom resimți din nou intensificarea valului de căldură în cea mai mare parte a țării, pentru că și acest sfârșit de săptămână și debutul săptămânii viitoare va fi caracterizat de o vreme călduroasă, caniculară, în special în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, unde valorile de temperaturi se vor situa, în general, între 30 până la 37...38 de grade iar minimele vor caracteriza nopțile tropicale, pentru că și acestea vor fi unele ridicate, între 18 până la 25 de grade”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoza anm vremea
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close