Antena 3 CNN Meteo Temperaturi neobișnuite în septembrie, în România! Elena Mateescu anunță o schimbare semnificativă a vremii

Temperaturi neobișnuite în septembrie, în România! Elena Mateescu anunță o schimbare semnificativă a vremii

Jumătate din țară se află la această oră sub cod galben de furtuni, vijelii și grindină.

de Laura Dinu    |    31 Aug 2023   •   16:54

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN care sunt zonele vizate dar și ce ne rezervă primele zile de toamnă. 

Potrivit meteorologului, după zile întregi de caniculă, temperaturile scad simțitor, urmând ca toamna să debuteze cu cel mult 25 de grade în cea mai mare parte a țării.

”Vorbim și astăzi, ultima zi din vara 2023, de fenomene de instabilitate pentru o bună parte din țară, nu la intensitatea celor care s-au desfășurat în ultimele 24 de ore și mai ales pe parcursul zilei de ieri. 

De mâine, veștile sunt bune. Debutăm cu o toamnă mai caldă decât în mod obișnuit având în vedere deja regimul de temperaturi care, mâine, la scara întregii țări, se va situa între 23 până la 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română. O vreme frumoasă din punct de vedere termic, local, în sud-estul țării, chiar călduroasă, pentru că 32 de grade caracterizează o vreme călduroasă pentru un debut de toamnă.

Avem și o probabilitate de a mai înregistra averse, în special în zona montană și submontană, așa cum menționam anterior, nu la intensitatea celor văzute în ultimele 24 de ore. 

Sâmbătă și duminică, sfârșitul de săptămână, aduce valori ce vor caracteriza o vreme în încălzire, 33...34 de grade, în special în sudul țării. Ne apropiem din nou de pragul unei zile de caniculă. 

Săptămâna următoare va debuta însă cu o vreme în răcire, în special în jumătate de sud-est, acolo unde temperaturile se vor situa doar până la cel mult 25 de grade Celsius, în timp ce în partea de vest vom mai consemna valori peste pragul unei zile de vară, peste 25 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu vremea prognoza meteo
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close